”Passar oss bra att TV4 sänder allt just i år”

SVT-profilen gottar sig i konkurrentens olycka

SPORTBLADET

De största svenska medaljhoppen har fallit bort från EM – senast i dag tvingades Christian Olsson tacka nej på grund av skada.

Tråkigt för hela friidrotts-Sverige, men friidrottsexperten Jonas Karlsson från SVT passar på att hitta något roligt i olyckan.

– Passar oss bra att TV4 sänder allt just i år, skriver han på sin twitter.

Foto: MATS STRAND
Jonas Karlsson.

Det är TV4 som sänder friidrotts-EM som drar igång nästa vecka. Med Susanna Kallur borträknad och nu även Christian Olsson kan man anta att intresset för mästerskapen kommer att minska från svenskt håll.

– Det kommer inte att påverka våra sändningar. Men det blir ju inte riktigt samma tryck, samma sak som med fotbolls-VM utan Sverige, säger Fredrik Olofsson, projektledare för friidrotts-EM.

”Passar bra”

SVT-profilen Jonas Karlsson tog till med sin humoristiska sida och passade på att njuta lite av konkurrentens situation.

– Med Christian Olssons återbud försvann Sveriges bästa medaljchans i friidrotts-EM. Passar oss bra att TV4 sänder allt just i år, skriver Karlsson på sin twitter.

Intressant då SVT faktiskt bytte bort hälften av rättigheterna till friidrotts-EM för att få bilder från allsvenskan till Fotbollskväll.

Finns ändå intresse

Olofsson skrattade åt Karlssons kommentar.

– Det är väl roligt att Jonas tycker det. Han passar på att vara lite rolig, säger han och försäkrar att TV4 kommer att bjuda på bra friidrottsbevakning.

– Det finns fortfarande mycket intresse och vi har haft bra siffror i sommar. Vi laddar för att göra så bra sändningar som möjligt, säger Olofsson.