Bolt har sagt ja till DN-galan

Genombrott i finansieringen gör drömloppet mycket nära

SPORTBLADET

Tyson Gay och Asafa Powell är redan klara och DN-galan är mycket nära att få historiens tre snabbaste män till Stadion den 6 augusti.

Sportbladet kan avslöja att arrangören i helgen fick ett genombrott i sökandet efter en finansiär till superstjärnan Usain Bolts medverkan.

– Nu hoppas jag verkligen att det blir av men saker och ting ska på papper först, säger tävlingsdirektör Rajne Söderberg till Sportbladet.

Tyson Gay och Asafa Powell är redan klara för DN-galan och ser nu ut att få sällskap av världens snabbaste man Usain Bolt. Sportbladet kan avslöja att arrangören i helgen fick ett genombrott i sökandet efter en finansiär till stjärnans medverkan.

– Jag vill inte säga för mycket men i helgen fick vi positiva vibrationer och det ser lovande ut. Jag har en så positiv känsla att jag i alla fall kan säga så mycket. Jag hoppas verkligen att det blir av nu, säger tävlingsdirektör Rajne Söderberg.

”Bolt förebereder sig för loppet”

Usain Bolt uppges ta två miljoner kronor för att komma till tävlingen och det är de pengarna arrangören nu är mycket nära att få in via sponsorer. I helgen var också Söderberg i kontakt med Bolts manager och stjärnan är helt inställd på att springa på Stadion.

– Ja, vi talade i helgen och han tränar som om han ska tävla här och förbereder sig för ett lopp.

När kan det blir helt klart?

– I de närmaste dagarna. Vi måste få saker och ting på pappret först.