Green klar för final

”Jag är väldigt positivt överraskad hur bra det kändes”

SPORTBLADET

BARCELONA. Skadan i vaden tvingade henne att gå in i kvalet på hennes högsta ingångshöjd någonsin.

Men Emma Green hade inga bekymmer att klara kvalgränsen 1.92 och ta sig till final.

– Det känns bra. Jag kände i princip ingenting mer än lite i sista hoppet. Men jag är väldigt positivt överraskad hur bra det kändes.

Emma Green satte nytt personbästa med 1.98 den 1 juli på Sollentunavallen och slog världsettan Chaunté Lowe – ett kraftigt formbesked.

Men efter tävlingen började hon få skadekänningar i ena hälsenan. Hon tvingades tacka nej till en tävling i Barcelona veckan därefter och på Paris Diamond league-gala den 16 juli blev det bara ett hopp innan Green valde att kliva av.

Hur mycket skadan – en blödning i vaden kring den irriterade senskidan – skulle påverka henne nu visste ingen.

”Det som räknas”

För att spara krafter valde Green att gå in på 1.87, som hon klarade i första försöket. Hon vilade sedan 1.90 och gick direkt på 1.92.

Efter en rivning klarade hon i andra försöket och tog sig till final.

– Jag rev en gång på 1.92, så det gick ju inte som jag tänkt. Men tanken var att jag skulle gå till final, där är jag nu, och det är det som räknas. Jag kände att om jag inte klarar 1.92 har jag inte i en final att göra, säger hon i den mixade zonen efteråt.

Hur känns skadan nu?

– Det känns bra. Jag kände i princip ingenting mer än lite i sista hoppet. Men jag är väldigt positivt överraskad hur bra det kändes. Det gör inte ont direkt, men jag hade problem med hälsenan.

Kommer du gå in högt i finalen också?

– Det beror på hur det känns och hur höjningsschemat ser ut. Men jag har inte bränt för mycket mentalt krut, det känns skönt.

Målsättning i finalen?

– Att göra en bra tävling.