”Fick go känsla redan på inhoppningen”

Förbundskaptenen hyllar Emma Green

SPORTBLADET

BARCELONA. Förbundskaptenen Stefan Olsson kände redan på inhoppningen att något stort var på gång.

– Det sista som hände var att när Emma gjort sitt sista uppvärmningshopp så sänkte Tia Hellebaut ribban. Här var det någon som var i form, kände jag, säger han.

För Stefan Olsson var det skönt att äntligen kunna inkassera en medalj, i mästerskapet som riskerade att bli Sveriges sämsta EM på 44 år.

– På ett mästerskap är det medaljerna som räknas, det har ni lärt mig den här veckan, säger han och blinkar mot presskåren.

– Ett stort jäkla grattis till Emma, men även till Yannick för det jobb de har gjort. På sättet hon gör det, att sätta personligt rekord två gånger och slå Ariane Friedrich! Det blev en bättre avslutning än jag hade kunnat tänka mig.

Trodde du verkligen att hon hade medaljchans?

– Ja. Redan på inhoppningen fick jag en go känsla. Det sista som hände var att när Emma gjort sitt sista uppvärmningshopp så sänkte Tia Hellebaut ribban. Här var det någon som var i form.

– När hon rev första på 1.89 blev det lite andra tankar igen. Men någonstans finns det en symbolik i att det skedde i en av de sista grenarna. Vi har kämpat, slitit, peppat och stöttat varandra. Det visar att det krävs tålamod och kämpaglöd. Det samma gäller Emma, som 2005 tog VM-brons och sedan i mångas ögon ifrågasatts av folk som sagt ”när ska det bli något av den där tjejen?”. Och nu hände det.