Olssons jättehopp kan ge honom diamanten

”Nu har jag allt i mina egna händer”

SPORTBLADET

Årsbästa 17.41 i London ger Christian Olsson läge att plocka hem diamanten och närmare 300 000 kronor för totalsegern i Diamond Leagues tresteg.

– Det är jättekul att få vinna, jag kommer att suga på det här, säger han till TV4.

Olsson berättade tidigare i veckan för Sportbladet att han behöver vinna tävlingar med kvalitetsmotstånd för att locka till sig sponsorer – och tjäna prispengar.

Det gjorde han i London. Med 17.41 i det tredje hoppet slog han både Teddy Tamgho och Phillips Idowu.

– Det var målsättningen med att komma till London. Vann jag här har jag allt i mina egna händer, då är jag inte beroende av någon annan.

Chans att vinna hela tävlingen

Segern på Crystal Palace ger honom cirka 70 000 kronor i prispengar och en god chans att ta hem totalsegern i Diamond League.

– Det är fyra–fem personer som har chansen att ta hem det. Kan jag vinna hela Diamond league och lägga det till meriterna kan man säga att man fick med sig nåt bra från den här säsongen. Vinner jag i Bryssel vinner jag hela Diamond League, säger han till TT.

En halv miljon i prispengar

Och då kan göteborgaren räkna in ytterligare 70 000 kronor för delsegern samt 300 000 kronor och en diamant för totalsegern, sammanlagt runt en halv miljon i prispengar under Diamond League-tävlingarna.

Den 27 augusti avgörs galan i Bryssel.

FAKTA

Olsson ligger trea inför Bryssel

Christian Olsson ligger på tredje plats, två poäng bakom ledande Teddy Tamgho, inför den avslutande tävlingen.

Eftersom poängen räknas dubbelt i den avslutande tävlingen tar Olsson hem totalsegern vid seger i Bryssel.