Tornéus femma i London

SPORTBLADET

Förhoppningen var över åtta meter. Resultatet blev till slut 7.85 och en femteplats för längdhopparen Michel Tornéus i Diamond league-galan i London.

Förklaringen fanns i det tuffa tävlingsschemat den senaste tiden.

– Jag har känt att luften gick ur mig lite efter EM. Det var ju det stora målet. Men jag har också känt att för att det ska kännas bra inför SM och Finnkampen så behöver jag träna och det har blivit tre tävlingar senaste veckan så jag är lite trött, sade Tornéus till TV 4.

Foto: gustav mårtensson

Svensken inledde med 7.70. Dagens bästa hopp kom sedan i tredje omgången och med svag motvind. Upp till en pallplats och hemmahopparen Chris Tomlinson hade dock behövts ytterligare sju centimeter. Dwight Philipps, USA, blev överlägsen segrare på 8.18.

– Jag är rätt nöjd ändå, hade jag fått på ett bra hopp hade jag slutat tvåa, det är så små marginaler. Nu får jag hem och vila ett par dagar så ska jag vara fräsch nästa vecka.

Lördagens överraskning var att Christian Cantwell, USA, världsmästaren i kula, inte vann. Cantwell, med 20 raka segrar, slutade bara trea med en stöt på 20.78 medan landsmannen Reese Hoffa vann (21.44). Allyson Felix tog samtidigt sin andra seger i Diamond league-galan. Efter att ha vunnit 200 meter på fredagen laddade hon om och tog även hem den dubbla distansen dagen därpå.

TT