Kallur ställer in resten av säsongen

”Känns självklart jättetråkigt”

Foto: bildbyrån
SPORTBLADET

Hon har inte sprungit ett häcklopp på två månader.

Då väljer Susanna Kallur att ge upp resten av säsongen – och frågan är när den skadade stjärnan återigen kan träna för fullt.

– Det har varit jobbigt för henne, veckorna har bara rullat på. Vi har inte bestämt när vi kör igång igen, säger tränaren Torbjörn Eriksson.

Veckans SM-tävlingar i Falun går miste om ett av sina största dragplåster.

Hemmahäcklöperskan Susanna Kallur kommer inte till start.

– Det är ju ingen hemlighet att Sanna är viktig för oss. Men det var inte helt oväntat, säger SM:s presschef Johan Storåkers.

Opererades

Det var i början av juli som Kallur opererades för att bli frisk från en infektion i benet, en infektion som följt hennes tidigare stressfraktur.

Då trodde 29-åringen till och med på en EM-start, men veckorna gick, såret läkte inte och hon missade festen i Barcelona.

Säsongen över

I går kom beskedet att säsongen var över.

– Förhoppningsvis får jag ta ur stygnen på onsdag. Men jag har inte sprungit ett häcklopp på två månader och tiden är helt enkelt för knapp för en SM-start, säger Kallur, som även missar Finnkampen, till Dalarnas Tidningar.

– Det känns självklart jättetråkigt, säger Susanna Kallur.

Enligt hennes tränare Torbjörn Eriksson är det ännu osäkert när friidrottsstjärnan kan börja belasta benet igen.

– Hon tycker att det ska bli kul att börja träna igen, men i dagsläget vet vi inte när det blir, säger han till Sportbladet.

– Vi har inte bestämt när vi kör igång igen, men vi hoppas att hon ska få en inomhussäsong.

ARTIKELN HANDLAR OM