Christian Olsson 17 cm från diamanten

Blev trea i Diamond league-final

SPORTBLADET

Christian Olsson lyckades inte med målsättningen att ta hem totalsegern i tresteg i Diamond league. Han blev totaltrea efter att ha kommit på tredje plats i den avslutande galan. Olsson var dock ånyo över 17 meter.

Christian Olsson

Med 17,35 var Christian Olsson sex centimeter från sitt årsbästa. Fransmannen Teddy Tamgho har dominerat tresteget i år och kom tillbaka efter EM-missen då han i sitt fjärde och sista hopp nådde 17,52, vilket räckte till seger med fem centimeter före kubanen Alexis Copello och sammanlagd seger i Diamond league. Copello var före Olsson även i totalställningen.

– Jag trodde jag skulle klara 17,50 i dag. Nu blev det inte så. Det är klart att i dag var placeringen viktigare. Jag hade hoppats på seger och att vinna Diamond league, det här var min sista tävling för säsongen, sade Olsson till TV4 efter tävlingen.

Olsson är dock efter sina långvariga skadeperioder tillbaka på världsnivå. Han har bara gjort fem tävlingar utomhus den här säsongen. Det blev 14 godkända tävlingshopp – 14 av dem var över 17 meter.

– Jag räcker inte till riktigt. Det här var en bra avslutning, men man vill alltid bättre, sade han.

TT