Claesson: Fuck You, DN–galan

Attackerade tävlingen på Facebook – nu riskerar Claesson portas: Omoget

SPORTBLADET

BRYSSEL. En attack på hans egen Facebook kan diska 800-meterslöparen Mattias Claesson från att få springa DN-galan i framtiden.

"Fuck You DN-galan", skrev Claesson sedan han inte fått en plats i DN-galans A-heat tidigare i sommar.

– Ja, vad ska man säga. Det är i högsta grad omoget och ska han vara med igen får han väl börja med att tillbaka vad han sagt, säger DN- galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Claesson.

Det var livat redan innan Mattias Claesson petades från DN-galans A- heat på 800 meter i somras, en plats han kunnat räkna med tidigare år som Sveriges största talang på sträckan.

Men efter genomklappningen i EM så stängdes dörren.

”Aldrig aktuellt”

– Ja, 800 meter är en Diamond League-gren där världens bästa på distansen kämpar om poäng. Skulle vi då släppa in Mattias Claesson på bekostnad av någon annan? Han sprang på 1.52 i EM och då skulle vi ha petat någon som springer på 1.43. Det var aldrig aktuellt. Som det blev nu hade vi fått peta EM-segraren Marcin Lewandowski från Polen för att skapa plats åt Claesson och polacken vann loppet till slut. Det säger väl det mesta. I Claessons fall har vi alltid fått höra hur mycket han har i kroppen. Men det händer inget, säger Rajne Söderberg.

– Vi gav honom en plats i B-heatet, men där ville han inte vara med. Det hade ju varit bättre för honom att springa på sin egen nivå och bevisa att vi hade fel. Istället gick han hem och skrev "fuck You DN- galan" på sin hemsida. Det är oerhört omoget.

La ner säsongen

Här är vad Claesson skrev ordagrant på sin Facebook:

"Den magiska säsongen fortsätter... Ingen tävling imorgon- f*ck you DN galan med flera. Men nya tag på tisdag då det är Göteborgs GP!"

Men det blev inte mycket till nya tag i Göteborg, där Claesson blev tia på tiden 1.49,47.

Han blev sist i det loppet då kenyanen Meshack Kirwa bröt och Claesson blev slagen av två svenskar och 18-årige norrmannen Thomas Roth.

Bland andra.

Mattias Claesson la ner säsongen och gick under jorden efter den tävlingen och var varken med i SM eller Finnkampen i går.

Behöver ingen tränare

Västgöten har alltid gått sina egna vägar och tränar sig själv. Han tycker inte att han behöver någon tränare, vilket han fick kraftig kritik för av förbundskapten Stefan Olsson efter fiaskot i EM i Barcelona.

Claesson slog igenom då han tog JEM-guld 2005 och ansågs vara Sveriges största löparämne.

Senaste framgången var då han tog EM-brons inomhus i Turin 2009.

Claessons personbästa på 800 meter i år och inför DN-galan var 1.47,36.

Det ger en 140:e plats i världen.

Vi har sökt Mattias Claesson utan framgång.