Gör comeback – för att sätta världsrekord

Sjöberg tar hjälp av Emma Green och Christian Olsson

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Patrik Sjöberg.
SPORTBLADET

Patrik Sjöberg gör comeback.

Höjdhopparlegendaren ska hoppa en uppvisningstävling tillsammans med klubblaget Örgryte.

Målet är att tillsammans med Emma Green, Christian Olsson och 98 andra försöka sätta världsrekord.

Det är Örgrytes idrottssällskap som bjudit in alla aktiva klubben har och har haft till ett gemensamt världsrekordförsök. Målet är att sätta nytt rekord i höjdhopp för 100 man.

”Ångesten kommer krypande”

– Vi ska se hur högt hundra personer kan hoppa. Vi ska samla ihop alla gamla aktiva och alla nya för att ha en klubbtävling. Jag vet inte om det finns ett världsrekord redan men vi ska ansöka hos Guinness, säger Per Crona, som är med och arrangerar tävlingen, till Sportbladet.

Patrik Sjöberg skriver på sin hemsida att han redan tackat ja.

”Jag trodde jag hade gjort mitt sista höjdhopp när vi hade Holm vs Sjöberg där vi gjorde en insamling till barncancerfonden förra året i Friidrottenshus men så dyker det upp en inbjudan som inte går att tacka nej till så det är bara att dra på sig spikskorna igen och känna ångesten komma krypande för det kommer garanterat ryka några hälsenor och menisker”, skriver Sjöberg.

”Alla är positiva”

Men Sjöberg är inte enda välkända namnet att delta. Flera stjärnor är inbjudna och de allra största förväntas komma.

– Vi har just börjat men alla jag pratat med har varit väldigt positiva, inklusive Christian Olsson och Emma Green, säger Per Crona.

Evenemanget går av stapeln den 26 mars i Friidrottens hus i Göteborg. Per Crona garanterar Sjöberg, och alla andra, att läkare kommer att finnas på plats för att behandla eventuella hälseneskador.

ARTIKELN HANDLAR OM