Dopade OS-guld- medaljören tog sitt liv

stängdes av för dopning

SPORTBLADET

För två år sedan erkände Antonio Pettigrew, 42, att han var dopad när han vann OS-guld i Sydney 2000.

Den 10 augusti hittades han under mystiska omständigheter död i baksätet i sin bil.

Nu visar rättsläkarrapporten att löparstjärnan tog sitt liv.

Foto: AP

Antonio Pettigrew var en del av det amerikanska stafettlaget, med bland andra Michael Johnson, som vann OS-guld på 4x400 meter i Sydney 2000. 1991 blev han världsmästare på 400 meter i Tokyo och tog silver med stafettlaget.

Men i juni 2008 erkände Antonio Pettigrew i rätten att han ”hade fuskat för att vinna” i Sydney och gick med på att lämna tillbaka guldmedaljen.

– Jag känner mig lurad, förråd och sviken, sa Michael Johnson som också blev av med sin medalj på grund av att hans lagkompis hade dopat sig.

Jobbade som tränare

Den 10 augusti i år hittades Antonio Pettigrew död i baksätet i sin bil. Polisen hittade bevis som tydde på att friidrottsstjärnan hade tagit en överdos av sömnpiller. Något som nu har bekräftats av rättsläkarrapporten, uppger amerikanska medier.

De senaste fyra åren har Pettigrew jobbat som uppskattad tränare på University of North Carolina.

– Vi är djupt ledsna. Jag var speciellt imponerade över den fina relationen han lyckades skapa med eleverna och den stolthet han visade över att han representerade University of North Carolina, sa universitetets idrottsdirektör Dick Baddour i ett uttalande i samband med dödsbeskedet.

ARTIKELN HANDLAR OM