Semenya till DN-galan?

”Ligger i planeringen”

SPORTBLADET

I månadsskiftet augusti/september ska Caster Semenya försvara sitt VM-guld.

Som uppladdning planerar hon att tävla i Sverige.

– Vi vet att DN-galan ligger i hennes planering, säger tävlingsdirektören Rajne Söderberg som även fått positiva signaler från den ryska världsstjärnan Jelena Isinbajeva.

Foto: Foto: AP

Caster Semenya är regerande världsmästare på 800 meter men det är inte huvudanledningen till att hon blivit världskänd.

Vid VM 2009 uppstod frågetecken kring hennes kön – Internationella Friidrottsförbundet meddelade att man skulle testa hennes könstillhörighet och frågan blev ett hett diskussionsämne över hela världen.

– Hon har en medial historia bakom sig som är intressant från media. Och hon är ju guldmedaljör från VM senast, säger DN-galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg som har fått positiva signaler kring Semenyas medverkan i sommarens tävlingar på Stockholms Stadion.

– Jag pratade med hennes manager häromdagen, som det ser ut nu så ligger DN-galan med i hennes planering inför VM i Sydkorea.

”Har visat intresse”

Den tvåfaldiga olympiske guldmedaljören Jelena Isinbajeva tog paus efter inne-VM i fjol men har nyligen gjort comeback och planerar att hoppa i VM. Precis som Semenya vill hon ladda upp med DN-galan – där hon i så fall kan ställas mot hemmahoppet Angelica Bengtsson.

– Hon har också visat intresse men hon har inte börjat hoppa än och vi får se hur det är med hennes form. Men det är intressant om hon kommer hit och ska göra någon slags debut, eller om hon gör det tidigare, det vet vi inte än. Hon har i alla fall visat intresse att göra det här inför VM, men vi får se, säger Söderberg.

ARTIKELN HANDLAR OM