”Bolt är väldigt, väldigt oslipad”

Michael Johnson tror på lägre tider i framtiden

Foto: AFP
SPORTBLADET

Usain Bolt är i särklass bäst genom tiderna.

Men den tidigare världsrekordhållaren på 200 meter, Michael Johnson, tror ändå att Bolt kan springa mycket snabbare.

– Han är fortfarande väldigt, väldigt oslipad, säger Johnson.

Foto: Getty Images
Michael Johnson tror att Bolt fortfarande kan bli mycket bättre.

Usain Bolt, som har överlägsna världsrekord på både 100 och 200 meter, ses redan nu som den kanske bäste friidrottaren någonsin.

Men trots det säger världsrekordhållaren på 400 meter, Michael Johnson, att Bolt fortfarande har mycket att lära.

– Han är väldigt, väldigt ung och fortfarande väldigt, väldigt oslipad. Så det finns fortfarande utrymme för förbättring. Otroligt för någon som springer så snabbt som han gör, säger Johnson till nyhetsbyrån Reuters, där han berättar om sin beundran över jamaicanen:

– Det stora med Usain Bolt är att han testar gränserna och det är det som är så spännande med det som han gör. Han får folk att tänka om över vad som är möjligt, han får folk att tänka om vad den mänskliga gränsen är.

Säsongsdebut på torsdag

Bolt gör säsongsdebut på torsdag när han springer 100 meter på Golden Leauge-galan i Rom. Johnson, som hade rekordet på 200 meter innan Bolt, tror att Bolt i framtiden kan ta över rekordet även på 400 meter.

– Jag tror att han skulle kunna det, men jag tror inte att han vill det. Han har sagt att han inte vill genomgå den typen av träning, men han har den kapaciteten, säger Johnson till Reuters.

ARTIKELN HANDLAR OM