Slutar med friidrott

Kallur: Det var ett otroligt svårt beslut

Foto: SCANPIX
SPORTBLADET

Jenny Kallur slutar med friidrott.

30-åringens fotproblem stoppar en fortsatt satsning.

– Det är jätteskönt att jag har bestämt mig för att sluta även om det var ett otroligt svårt beslut. Det här var absolut det rätta för mig, säger Jenny Kallur till friidrott.se.

Tvillingarna Jenny och Susanna Kallur har följts åt upp till den yppersta världseliten i häcklöpning. Men nu får Susanna klara sig själv. Jenny Kallur säger till friidrottsförbundets hemsida att hon slutar på grund av sina fotproblem.

”Bästa för min fot”

– Visst hade det varit kul att tävla en eller par säsonger till, det hade jag räknat med och planerat för till hundra procent. Men nu är det här det bästa för mig och min fot och jag är väldigt nöjd med beslutet. Jag är glad när jag vaknar varje dag och vet att jag inte har pressen på mig att jaga toppformen och behöva tänka på hur det känns idag, säger Kallur.

EM-silver som främsta merit

Jenny Kallurs främsta meriter är EM-silvret inomhus 2005 och sjätteplatsen i VM i Helsingfors 2005.

– Jag är inte den som kommer ihåg så mycket lopp och tider, jag kan knappt mina pers och vet inte vilka tider jag gjort i vilka mästerskap. Men om jag får välja ett lopp ur karriären är det semifinalen i Helsingfors-VM. Lite motvind och regn och kroppen bara gick av sig själv, det var härligt.

ARTIKELN HANDLAR OM