Klüft visade VM-form

Näst bästa hoppet under denna säsong

SPORTBLADET

Det tredje längsta hoppet för säsongen.

Och det näst längsta.

Carolina Klüft visade fin form i Monaco i kväll.

– Ett steg framåt, säger hon.

Med ungefär en månad kvar till friidrotts-VM i Sydkorera visade Carolina Klüft i kväll fin form.

Klüft hade tre hopp på 6,59 eller högre – och toppnoteringen 6.65 är hennes näst bästa för säsongen. Endast jättehoppet på Stockholms stadion under lag-EM, som mätte 6,81, har varit längre.

– En väldigt bra serie. Det är skönt att se att hon har stabiliteten på längder kring 6,60. Ett skönt besked inför VM. Hon är på gång, säger SVT:s expertkommentator Kajsa Bergqvist.

Reese vann

Klüft slutade femma i tävlingen, och var nöjd.

– Det var ett steg framåt. En mycket mer stabil serie med många bra hopp. Det första hoppet var förmodligen årsbästa, om det inte hade blivit övertramp, säger hon till SVT.

Vann gjorde amerikanskan Brittney Reese som hoppade 6,82.

Sämre gick det för de svenska höjdhopparna. Både Emma Green Tregare och Ebba Jungmark rev ut sig på 1.89 och stannade på 1.85, en höjd som Green Tregaro klarade först i det tredje försöktet.

– Pinsamt dåligt, säger en missnöjd Green Tregaro till SVT.

– Det är klart att jag är besviken på mig själv. Det är ruksigt dåligt. Det kändes som att jag hade kunnat hoppa riktigt bra i dag.

Green Tregaro missnöjd

Trots det misslyckade resultatet säger hon att känslan i kroppen var bra.

– Det känns som att jag har lite svårt att hitta känslan. Nu känns kroppen riktigt bra. Jag har den bästa jänslan fysiskt den här säsongen. Jag vet att jag kan hoppa mycket högre.

Hos Ebba Jungmark var tongångarna bättre:

– Jag känner att jag har höjden 89, men på fel ställe. Jag har den med bred marginal, men tajmningen är inte där, säger hon till SVT, och berättar att hon är missnöjd med arrangörerna.

– Det är bra stämning och bra publik, men funktionärerna har ingen koll.