Drabbad av blödning utanför hjärnhinnan

Profilen A Lennart Julin tvingas tacka nej till DN-galan

SPORTBLADET

Besökarna vid kvällens DN-gala kommer att sakna ett av Stadions mest välbekanta inslag.

Friidrottsprofilen A Lennart Julin tvingas lämnar återbud till rollen som speaker efter att ha opererats för en blödning utanför hjärnhinnan.

– Jag har sagt åt honom att ta det lugnt, säger friidrottsförbundets generalsekreterare Mikael Peterson.

Det var i samband med friidrottsgalan i Lausanne i slutet av juni som A Lennart Julin råkade gå in i en glasdörr. 63-åringen klagade på huvudvärk och tvingades uppsöka sjukhus.

”Operationen gick bra”

– Han tänkte inte så mycket på det men det var en smäll i huvudet vilket gjorde att det blev en smärre blödning utanför hjärnhinnan, alltså inte i hjärnan. Det var inte akut men han fick en tid till operation och den gick jättebra, säger friidrottsförbundets generalsekreterare Mikael Peterson.

Profilen, som blivit en folkkär figur i såväl TV4:s sändningar liksom som speaker på DN-galan, tvingas nu står över det planerade jobbet på Stadion.

”Ser coolare ut än vanligt”

– Men han kommer ändå dit som åskådare. Han ville inte spräcka en svit eftersom han varit speaker i många år – men han är där i alla fall, säger Peterson.

Julin har också fått order av förbundet att nu försöka vila.

– Jag hoppas han tar det lugnt några dagar och det har jag sagt åt honom som chef. Men han kan inte avstå DN-galan. Han kommer se ut som en hiphopare med neddragen mössa. Han blir nog coolare än vanligt med sitt vanliga skägg och hiphop-mössan.