Flopp av Semenya på DN-galan

”Nu får jag åka hem och träna mer”

SPORTBLADET

Caster Semenya floppade rejält i debuten på DN-galan över 800 meter. Semenya blev bara åtta, drygt tre sekunder bakom segraren Kenia Sinclair, Jamaica.

– Nu får jag åka hem och träna mer, säger Semenya.

Den 20-åriga sydafrikanskan kan få svårt att försvara sitt VM-guld från 2009 om en månad i Daegu. Efter insatsen på Stockholms stadion ser hon ut att vara långt ifrån toppformen.

– Jag är väldigt besviken, jag trodde jag var i bra form, men det här är lite oroande inför VM, säger Semenya.

Efter ett varv låg hon sist och även om hon plockade en placering på sista varvet var hon långt bakom Kenia Sinclair i mål. Semenya noterades för tiden 2.01,28.

– Jag ville springa snabbare och hade förväntat mig att springa under två minuter. Jag trodde jag skulle ta in mer sista 200 meterna, men Sinclair var överraskande snabb i väg och jag kom aldrig i fatt, säger hon.

Efter VM-guldet har Caster Semenya haft en tuff period. Direkt efter guldet stängdes hon av på grund av oklarheter kring hennes kön och även om hon återvände till tävlingsbanorna för ett år sedan har vägen tillbaka varit lång. Nu väntar träning hemma innan hon åker till studentspelen i Kina. Därefter väntar VM i Sydkorea.

– Jag åker dit för att försvara min titel, säger Semenya.