Stefan Holm öppnar för sensationell comeback

Kan ställa upp i Finnkampen: ”Kan jag tillföra något så visst”

Foto: Peter Kjellerås
Stefan Holm under sin aktiva karriär.
SPORTBLADET

2008 tackade Stefan Holm för sig. Han kunde då se tillbaka på en karriär som innehöll mängder utav mästerskapsmedaljer och där OS-guldet 2004 kanske lyser allra starkast. Nu öppnar han för comeback.

35-årige Holm hade lagt elitkarriären bakom sig. Men efter att ha hoppat 2,08 på ett träningspass under nyårsdagen öppnar han nu för comeback. I en intervju med NWT berättar han att Finnkampen lockar.

– Jag ska dock inte vara med och ta en plats för någon annan, yngre hoppare som har gjort ett liknande resultat som jag. Men kan jag tillföra något och kroppen känns bra... så, visst. Dessutom är ju Finnkampen i Göteborg i år så det är både nära och bra på det sättet.

Långt från världsrekordet

Den huvudsakliga anledningen till att Holm tränar höjdhopp igen är att moderklubben Kils AIK arrangerar veteran-SM till sommaren. Men trots fina 2,08 tror inte OS-guldmedaljören ifrån 2004 att det är möjligt att rubba veteran-världsrekordet i höjdhopp.

– Att slå världsrekordet för veteraner är redan för svårt. Dragutin Topic har som 40–åring hoppat 2,24. Han är ett unikum. Vad jag hört siktar han på att kvala in till också årets OS, säger Stefan Holm till NWT.

Johan Renvall