’Det bästa hoppet jag någonsin gjort’

SPORTBLADET

HELSINGFORS. Michel Tornéus fick äntligen ställa sig på prispallen i ett mästerskap.

Hans 8.17 gav EM-brons, men det kunde blivit mycket mer.

– Ja, mitt andra hopp var det bästa jag någonsin gjort. Det var 8.50 om man räknar bort den bit jag trampade över, säger han.

Tornéus fick slå tillbaka mot belackarna när han knep brons.oto:

Ja, det var verkligen ett jättehopp, som visade vilken kapacitet 26- åringen har.

Men en bronsmedalj, nytt årsbästa och stigande form garanterar att Tornéus får göra sin första OS-start i London.

– Ja, jag hoppas verkligen att jag visat SOK vad jag kan. Och jag är enormt nöjd med bronsmedaljen. Äntligen fick jag ta medalj på ett mästerskap, säger han.

’Alltid gjort mitt bästa’

Han är alldeles för snäll för att slå tillbaka mot alla dem som kallar honom ”sämst när det gäller” efter alla tidiga mästerskapsmissar.

– Nej, jag vet att många kallat mig det, men samtidigt har jag aldrig själv känt det så. Jag har alltid gjort mitt bästa. Men det var skönt att få den här bekräftelsen. Att äntligen ta medalj, säger han.

Nu blev det lite oroligt i slutet då Michel sprang igenom sista hoppet och haltade genom gropen.

Fick krampkänningar

Speciellt som han valde att avstå från det sjätte och sista hoppet, trots att det bara fattades fyra centimeter till silvret.

– Men jag ville inte riskera någonting. Jag fick krampkänningar i vaden och hade förmodligen slarvat med att dricka tillräckligt under tävlingen. Det var väldigt varmt där nere, säger han.

Överlever Mattias Sunneborns svenska rekord (8.21) sommaren?

– Vi får se. Jag känner i alla fall att jag har en rejäl chans att slå det. Speciellt efter det där hoppet i andra omgången.