Förbundskaptenen chockad av superkastet

Sportbladet gav honom segerresultatet: "Helt sjukt"

Foto: SCANPIX
Stefan Olsson.
SPORTBLADET

Förbundskapten Stefan Olsson var bortkopplad vid sommarstugan och hade fått Sofi Flincks resultat fram till femte omgången per sms.

Så när Sportbladet var först med att berätta om superkastet i sjätte omgången blev reaktionen minst sagt spontan:

– Är det sant? Helt sjukt!, säger förbundskaptenen

Allt pekade på en bronspeng för Sofi Flinck, 17, i JVM-finalen i spjut. Men så i sjätte omgången fick hon på sin livs träff. 61,40, nytt svenskt rekord med dryga tre meter, världsårsbästa för juniorer och framförallt ett skrällguld vid JVM.

Sportbladet ringde direkt till seniorlandslagets förbundskapten Stefan Olsson som vilade ut i sommarstugan och bara fått resultaten fram till den femte och näst sista omgången.

– Jag är lite bortkopplad, så jag vet inte hur långt det blev i sista omgången?

”Är det sant?”

Då kan jag berätta att hon kasta 61,40...

– Är det sant, haha?! Då kan jag helt ärligt berätta för dig att jag gick här i sommarstugan och kände att när hon blev nedpetad till tredjeplats att jag ger mig fan på att det här är en sådan tjej som har förmågan att pressa sig i svåra situationer. Jag gick och kände det på mig, säger han.

Men 61,40?

– Ja  det är helt sjukt. Jag trodde kanske hon skulle ta tillbaka silvret, över 57 någonting, men vafan det här är ju helt sjukt, säger Stefan Olsson som hyllar tävlingsmänniskan Sofi Flinck.

– Hon har precis fyllt 17 bast och är ute på sitt första stora mästerskap. Dels är det längden i sig, dels är det att göra det under de här förhållanden. Att sätta pers i kvalets första kast och sen i sista omgången svara upp och ta guldet, det är otroligt imponerande.