AVSKEDSTÅRARNA

Kvalificerade sig inte för Finnkampen – nu kan Carros karriär vara över

Foto: ALL OVER PRESS
Carolina Klüft blev fyra på 400 meter häck vid SM i går och missade att kvalificera sig till Finnkampen. Det skulle ha blivit hennes sista tävling, men oturligt nog kan nu SM ha blivit hennes avskedstävling.
SPORTBLADET

Ett rekord som förvandlades till tårar.

Så blev Carolina Klüfts sista tävling när hon på SM inte kvalificerade sig för Finnkampen nästa helg.

– Det är som att man lämnar en kär vän bakom sig, säger hon.

Det skulle ha varit Carolina Klüfts näst sista tävling i går. Men en fjärdeplats på 400 meter häck räckte inte för att kvalificera sig till Finnkampen kommande helg. Därmed kan gårdagens tävling plötsligt ha varit den sista.

– Det finns andra distanser, men vi får se. Definitivt besked kommer i dag eller på måndag, sade förbundskapten Stefan Olsson som inte kommer ta ut Klüft på gamla meriter.

– Jag tror inte Carro vill ha en plats av nostalgiska skäl, det känns inte aktuellt, sade han till TT.

Föll i tårar

Klüft sprang 400 meter häck på personbästa, 61,14 men orkade sedan inte ladda om till att ställa upp i 200 meter som hon också var anmäld till.

I stället föll hon i tårar när hon insåg att detta troligen var hennes sista start. Längdhoppskarriären är redan avslutad, baksidan smärtar och har även gjort sig påmind under SM.

– Det känns tråkigt, det hade varit fantastiskt att avsluta på Ullevi. Jag får väl vara reserv, jag går inte före någon annan på några som helst grunder.

– Kroppen är trött och det känns sorgligt att det är över nu. Det här är en del av livet jag nu lämnar bakom mig. Jag är otroligt stolt och glad över att ha fått vara med, säger hon till SVT Sport.

Bäst genom tiderna

Klüft har ett OS-guld, fyra­ VM-guld, fyra EM- guld och en mängd andra medaljer.

Alla som mångkamperska. Och även om satsningen i tresteg och främst längdhopp inte blev lika lyckad för Växjötjejen så är det framgångarna som hon kommer att bli ihågkommen för.

– Jag ser henne som den bästa friidrottaren genom tiderna, säger Radiosportens expert Miro Zalar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Friidrott