Nytt jamaicanskt namn offentligt i dopning-skandalen

SPORTBLADET

Friidrottsvärlden skakades till grunden under gårdagen efter avslöjandena om stjärnorna som testat positivt för otillåtna substanser.

Nu är ännu ett namn offentligt.

Jamaicanska diskuskastaren Allison Randall, 25, blir tredje jamaican av fem att kliva fram.

– Jag vill gärna be om ursäkt till mina vänner, familj och mitt land, säger Randall till Jamaica Observer.

Allison Randall

Fem jamaicanska idrottare, bland dem två OS-medaljörer, har testat positivt för otillåtna substanser. Det meddelade Jamaicas anti-dopningmyndighet (JADCO) under gårdagen.

Och även om JADCO ännu inte gått ut offentligt med namnen på idrottare klev två av friidrottarna, Asafa Powell och Sherone Simpson, fram i går kväll.

Nu har den tredje av de fem, diskuskastaren Allison Randall, klivit fram och uttalat sig om "chocken".

– Jag vill gärna be om ursäkt till mina vänner, familj och mitt land för den pinsamma uppmärksamheten som denna sak skapar. Men jag har inte medvetet använt några otillåtna substanser. Jag har varit noggrann med allt jag använt och är extremt chockad och överraskad över den här incidenten. Jag har varken viljan, eller medlen för att fuska, säger Randall till Jamaica Observer.

"Aldrig sett steroider"

Den 25-åriga jamaicanskan tävlade för sitt land vid förra sommarens OS i London men tog sig inte till final och slutade på en 29:e plats i tävlingarna.

– Jag har aldrig sett steroider och jag vet ingenting om dem. Jag är villig att testa vilken metod som helst för att bevisa min oskuld. Jag älskar att kasta diskus och jag hoppas att denna incident reds ut efter att mitt B-prov testas, säger Randall.

Under gårdagen stod det även klart att amerikanen Tyson Gay testat positivt för otillåtna substanser. Om drygt en månad startar friidrotts-VM i Moskva.