Powell: Jag kommer inte att sluta

Talar ut efter dopningsanklagelserna

Asafa Powell och Sherone Simpson.
SPORTBLADET

För en dryg vecka sedan kom chockbeskedet.

Den jamaicanske stjärnsprintern Asafa Powell har åkt fast för dopning.

Nu talar 30-åringen ut för första gången.

– Jag kommer att fortsätta, säger han.

Söndagen den 14 juli var ett svart datum för friidrotten.

Först avslöjades amerikanen Tyson Gay som dopad – och några timmar senare var det jamaicanerna Asafa Powell och Sherone Simpsons tur.

Nu talar stjärnorna själva ut om skandalen och framtiden.

– Jag chockades av nyheten men jag har aldrig funderat på att sluta, jag har aldrig tänkt på att ge upp, säger Powell till Jamaica Gleaner.

– De väckte mig mitt i natten och jag trodde inte det var sant, jag var tvungen att fråga om de var säkra på att de hade rätt namn. Efter det minns jag ingenting, säger Simpson.

Siktar mot OS

De är definitivt avstängda över VM men siktar på att komma tillbaka till nästa säsong.

– Jag tränar fortfarande och ser det här som ett sabbats-år. Det är olyckligt att jag inte får vara med i VM men jag tränar varje dag. Det kommer ett nytt VM om två år och sen ett OS efter det så det finns mycket att se fram emot, säger dubble VM-bronsmedaljören Powell.

Inte heller Sherone Simpson tänker ge upp.

– Att sluta har aldrig funnits i mina tankar, jag har flera bra år kvar och jag kommer att fortsätta, säger Simpson som tog OS-silver på 100 meter i Peking 2008.

”Skyller inte på någon”

I de första kommentarerna från det jamaicanska lägret skyllde man på sjukgymnasten Chris Xuereb som den som legat bakom fusket utan stjärnornas medvetande.

Något som Xuereb dock nekade till – och nu menar stjärnorna att de inte menade det som någon anklagelse.

– Jag vill vara tydlig med att vi inte skyller på någon. Vi fick frågan om vi tog några nya tillskott och berättade bara var vi fått dem ifrån, säger Simpson.