Beskedet: Jungmark hoppar av VM

”Vill inte riskera min satsning mot OS i Rio”

SPORTBLADET

Tunga friidrottsbesked i dag.

Både kroatiska stjärnan Blanka Vlasic, 29 – och svenska Ebba Jungmark, 26, hoppar av VM i Moskva.

– Jag vill inte ta någon risk för min fortsatta karriär, skriver Jungmark i ett pressmeddelande.

Höjdhopperskan har velat fram och tillbaka under hela säsongen.

Efter en ny besvikelse i Karlstads GP förra veckan, då Jungmark bara hoppade 1.79, flaggade hon för att hon kan hoppa av VM.

– Jag åker inte till dit om jag inte kan hoppa på den nivå jag kan. Jag har gjort flera mästerskap och åker inte dit för att se och lära. Ska jag åka måste jag känna att jag kan konkurrera på toppnivå, sa hon då.

”Blivit störd”

I dag kom beskedet att hon avstår mästerskapet, som pågår mellan 10 och 18 augusti.

– Jag har blivit störd av en fot hela säsongen och vill inte ta någon risk för min fortsatta karriär och satsning mot OS i Rio 2016. För att kunna satsa långsiktigt har jag och min tränare Emil Predan därför tagit beslutet att avstå VM i Moskva och även resten av säsongen, skriver hon i ett pressmeddelande.

Stjärnan hoppar av

Samtidigt kom ytterligare ett tungt avhopp på tisdagen. Ett av de stora affischnamnen, Blanka Vlasic, tvingas avstå på grund av en skada.

”Jag är glad för att jag kunde göra sju tävlingar efter att ha varit borta länge med en skada, men smärtan i min fot har blivit mer påtaglig efter Diamond League-tävlingen i Monaco. Det är ett tydligt tecken på att jag måste vila ett tag. Att hoppa i Moskva vore för riskabelt”, skriver hon på sin hemsida.