Rivalen: "Det är ett rejält övertramp"

Rutherfords rekord kritiseras

SPORTBLADET

I fredags slog längdhopparen Greg Rutherford nationsrekord i Storbritannien.

Nu menar rivalen, och landsmannen, Chris Tomlinson att det var ett enormt övertramp.

– Hela längdhoppsvärlden skrattar. Det är ett rejält övertramp, säger Tomlinson enligt BBC.

8,51 meter. Så långt hoppade den olympiske längdhopparen Greg Rutherford i San Diego i fredags. Därmed slog han landsmannen Chris Tomlinsons tidigare rekord med 16 centimeter och twittrade genast om bedriften:

”Klockan är nu tio på kvällen i San Diego och sex på morgonen i Storbritannien. Om du precis vaknat är jag nu den nye brittiske rekordhållaren efter att ha hoppat 8,51 meter i San Diego i dag.”

Knappt har Rutherford fått jubla klart förrän rivalen Tomlinson tagit till orda. 32-åringen riktar skarp kritik mot sin färske överman och hoppet som sköt hans eget rekord i sank.

”Måste vara riktiga”

– Många har skickat bilder till mig på Gregs hopp och där ser man att hans fot är inte bara marginellt, utan ordentligt, över den förbjudna sidan av plankan, säger Tomlinson enligt BBC.

Han är övertygad om att det korrekta vore att ogiltigförklara hoppet och därmed rekordet.

– Det är ett rejält övertramp som har satt mig i en pinsam situation. Rekord måste vara riktiga, hela längdhoppsvärlden skrattar åt den här tävlingen, säger Tomlinson.

Det dröjde inte länge förrän det amerikanska friidrottsförbundet svarade. Förbundet menar att något övertramp var det inte tal om när rekordet slogs, och Rutherford själv har talat med engelska The Guardian.

– Allt var korrekt skött, försäkrar 27-åringen.

ARTIKELN HANDLAR OM