”Jag vill sätta lite färg på sporten”

1 av 5 | Foto: TWITTER.COM
Inspirerad av Navajo-indianerna.
SPORTBLADET

Amerikanska sprintern Maggie Vessey har tappat sin klädsponsor – men skapar rubriker i sina egna dräkter.

– Jag vill gärna att sporten får lite mer uppmärksamhet, motiverar hon de spektakulära dräkterna för Runners World.

Amerikanska sprintern Maggie Vessey har fått se karriären dala något sedan hon representerande USA vid VM 2011. Till denna säsong valde New Balance att inte förlänga sponsoravtalet med amerikanskan.

Då fick hon en idé. Utan förpliktelser vad gäller kläder kan den nu 32-åriga sprintern nu löpa i dräkter som sällans skådats tidigare.

Navajo-inspirerad

Som den första bilden i bildspelet, som Vessey bar när hon sprang Diamond League i Oregon i år.

– Jag fick printen specialframställd. Den är inspirerad av Navajo-indianerna. Jag tyckte att det kunde vara intressant, eftersom man inte ser så många långärmade dräkter på löparbanan, säger Vessey till Runners World.

När resultaten inte är vad de en gång var berättar hon att hennes uppdrag i dag är att ge sporten lite färg.

– Jag vill gärna att sporten får lite mer uppmärksamhet och kanske ge folk som inte är intresserade av friidrott en möjlighet att bli det, säger Vessey.

”Tänker inte på det”

Förutom den Navajo-inspirerade klänningen har amerikanskan även sprungit i en dräkt inspirerad av en balklänning denna säsong. Men att de spektakulära dräkterna skulle vara svårare att löpa i ger hon inte mycket för.

– I stort sett alla dräkterna är komfortabla att löpa i. När jag löper tänker jag inte vad jag har på mig. Jag hade aldrig löpt i något som inte gick att prestera i.