Adil Bouafif: ”Jag är oskyldig”

Adil Bouafif har testats positivt för doping och talar nu ut om skandalen.
SPORTBLADET

I lördags kom beskedet som landslagslöparen Adil Bouafif inte ville ha, hans b-prov var positivt och han väntar nu på om han ska bli avstängd eller inte. Nu har han talat ut med Expressen om händelsen.

– Jag är oskyldig, säger han till tidningen.

Foto: TT

Adil Bouafif, 36, testades i höstas positivt för doping och beskedet kom som en chock. Bouafif har ända sedan han fick svenskt medborgarskap 2010 varit en av Sveriges främsta löpare. Han har vunnit 14 SM-guld och deltagit i tre EM och även Finnkampen. I lördags kom också b-provet som även det var positivt. Bouafif som inte velat uttala sig om skandalen har nu gjort en intervju med Expressen där han hävdar att han är oskyldig.

– Jag misstänker att det antingen har blivit något fel i analysen av proverna, eller att de helt enkelt har blandat ihop mina prover med någon annans. Antingen det, eller att jag har fått höga blodvärden genom att jag ätit kosttillskott i kombination med höghöjdsträning, säger han.

Osäker på om han fortsätter

Bouafif menar att han aldrig skulle dopa sig och att han är helt förkrossad över det som har hänt. Om han kommer fortsätta med sin karriär eller lägga av vill han ännu inte ta ställning till.

– Friidrotten är hela mitt liv. Jag skulle aldrig göra någonting som skulle kunna skada mig och min karriär. Jag skulle aldrig göra det medvetet. Det är omedvetet i såna fall.

– Vi får se om jag blir avstängd eller inte. Men hursomhelst så tänker jag inte stänga några dörrar, jag vill tillbaka till den högsta nivån.

– Jag kommer aldrig att sluta springa. Jag har löpningen i blodet.

ARTIKELN HANDLAR OM