Misslyckad VM-jakt för Fougberg

SPORTBLADET

Flera svenska friidrottare jagar VM-gränser.

Hittills förgäves.

– Jag är besviken och väldigt ledsen, säger Charlotta Fougberg efter kvalmissen på 3000 meter hinder.

Foto: Foto: Bildbyrån
Charlotta Fougberg

Flera svenska är på gränsen till en VM-plats och i de flesta fallen så är SM den sista kvalchansen.

Men hittills under SM-helgen har kvaljakten misslyckats. Först ut var Daniel Lundgren på 3000 meter hinder. Hans sololopp på distansen gick drygt 10 sekunder för långsamt när han vann på 8.41,73.

Sen missade Tracey Andersson 70-meterslinjen i slägga med dryga metern innan fjolårets EM-silvermedaljör på 3000 meter hinder Charlotta Fougberg även sitt försök att underskrida 9.44,00.

– Jag ville öppna på 3,14-15 första kilometern och sen kunna öka men jag kunde inte det. Det är surt, tråkigt, säger hon.

Kommer åka om hon får

För tillfället har hon en VM-plats på inbjudan, men det är som sista person. En tuff väntan.

– Jag ropar inte hej ännu.

Men du kommer åka om du får ett okej från IAAF och Karin Torneklint?

– Ja, det gör jag för det är saker som har stört och jag vet för varje dag som går så blir det bättre.

”Inte vad jag hoppades på”

Inte heller Andreas Otterling lyckades hoppa de 8,10 som krävs för att han ska vara säker på en VM-biljett. Han hoppade 7,79 och blev tvåa efter Michel Tornéus som efter skadestrulet slog till med 8,07 i sista hoppet.

– Just nu känns det inte så bra så klart, det vart inte vad jag hoppades på. Det kändes ändå rätt bra i kroppen så jag vet inte varför det inte blev bättre, säger Andreas Otterling som får vänta på besked till tisdag.

Diskuskastarna Axel Härstedt och Daniel Ståhl fick inte heller dem fast VM-mark under fötterna, 63,07 respektive 60,20 räckte till silver och brons bakom Hammarbys australiensiska kastare Ben Harradine.