Hon slår tillbaka mot dopinganklagelserna

Abeylegesse förnekar doping: "Känner mig djupt ledsen"

SPORTBLADET

I går pekades hon ut som dopad.

Nu slår Elvan Abeylegesse tillbaka mot dopningmisstankarna.

– Jag har aldrig använt någon förbjuden substans och har aldrig ens tänkt på det. Jag känner mig djupt vilsen och ledsen, säger hon enligt AP.

Under gårdagen hängdes turkiskan Elvan Abeylegesse ut som en av de 28 friidrottare som är misstänkta för dopning av Daily Mail.

Tidningen skrev att hon skulle bli av med sin silvermedalj på 10 000 meter från VM 2007 och i stället ge silvret till Kara Goucher och bronsmedaljen därmed skulle gå till brittiskan Jo Pavey som blev fyra i Osaka-VM.

– Det är många rykten, men inget skulle göra mig gladare än att ge bronsmedaljen till dess rättmätige ägare Jo Pavey, sa Kara Goucher till Daily Mail.

"Aldrig använt någon förbjuden substans"

Nu slår dock Elvan Abeylegesse tillbaka mot dopningmisstankarna.

I ett uttalande som amerikanska ESPN fått tagit del av förnekar hon att hon varit dopad.

– Jag har aldrig använt någon förbjuden substans och har aldrig ens tänkt på det. Jag känner mig djupt vilsen och ledsen, säger hon enligt AP.

Under gårdagen meddelade även det turkiska friidrottsförbundet att Abeylegesse är misstänkt, men att IAAF ännu inte bekräftat misstankarna mot långdistanslöparen.

Turkiskan, som tog silver på både 5 000 och 10 000 meter i OS i Peking 2008, har själv begärt att hennes tester ska omanalyseras.