Tornéus siktar på första VM-finalen

Mästerskapet i Peking blir längdhopparens fjärde VM

SPORTBLADET

I dag reser Michael Tornéus, 29, till VM-staden Peking.

Trots tidigare skadebekymmer är siktet inställt på den VM-final han hittills aldrig nått.

– Annars har jag slösat bort två veckor i Kina som jag kunde ha spenderat hemma med familjen i stället, säger han.

I mars vann Michel Tornéus inomhus-EM i Prag men i sommar har det bara blivit tre tävlingar för den svenske längdhopparen. Han har haft problem med en sena i baksidan av låret och när han gjorde efterlängtad comeback under Stadiongalan i slutet av juli högg det i stället till i en ljumske och det var osäkert om han skulle kunna delta vid VM.

– Jag har inte tänkt på VM någonting under hela sommaren eftersom det varit som det varit. Men innan SM märkte jag att huvudet försvann lite då och då mot VM och det var ett tecken på att jag ville åka med, säger Tornéus till DN.

SM gav positivt besked

29-åringen fanns med förra veckan när SM avgjordes i Söderhamn – en tävling som gav ett positivt besked inför det stundande mästerskapet.

– När jag kunde göra 8,07 i det sista hoppet när jag ändå var trött, så tänkte jag att kan jag trycka på från första hoppet i stället så finns det lite att hämta.

Mästerskapet i Peking blir Tornéus fjärde VM och siktet är inställt på den final han hittills aldrig har lyckats nå.

– Annars har jag slösat bort två veckor i Kina som jag kunde ha spenderat hemma med familjen i stället, så det ger extra kraft, säger han.

Kvalet avgörs den 24 augusti och en dag senare väntar förhoppningsvis final för den svenske längdhopparen som i dagsläget är fri från skadekänningar.