Formen så bra att tränaren ljuger

Khaddi Sagnia redo att explodera

1 av 3 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
SPORTBLADET

Peking. Khaddi Sagnia är redo att "explodera" på VM.

Formen är så bra att tränaren Katrin Klaup till och med tvingas ljuga.

– Ibland behövs det, säger hon.

Khaddi Sagnia är ett av VM-truppens mest spännande namn. På SM i Söderhamn slog Göteborgstjejen till med 6,78 och kommer därmed till VM med både finalpotential och skrällchanser.

– Jag är så himla sugen på att börja tävla, jag har kollat på andra som tävlar och man blir så sugen på att bara hoppa in i sandlådan och börja leka, säger hon på landslagets pressträff.

Träningen i juli stördes lite av en skada och förlägret i Japan har mest gått åt till att vänja sig vid tidsomställningen. Men formen tror hon finns där.

– Formen finns där, när jag kommer börjat tävla så är jag så himla taggad att jag kommer explodera, haha.

”Visat riktigt långa hopp”

Men frågan är om Khaddi egentligen vet vilken form hon är i. Ska vi tro hennes tränare Katrin Klaup så är den till och med bättre än Khaddi anar.

– Hon har visat riktigt bra på träningen, men jag har inte sagt till Khaddi varje gång hur långt resultatet har blivit. Jag har ljugit lite, men hon har visat riktigt långa hopp.

Du ljuger för henne?

– Ja i bland behövs det. I Estland fanns det en känd tiokampstränare som ofta gjorde tvärtom, när killarna kom till träningen och var lite slitna och de gjorde något test så ljög han och sa att det var bra och då lyfte de psykist hela passet sen.

– Och i bland måste man sänka ribban.

Så den här lögnen är ett gott tecken?

– Ja, det är som ni säger, en vit lögn, säger Klaup.

Längdhoppskvalet börjar natten mot torsdag svensk tid.