Efter splittringen – tackar pappa Glenn

"Han betyder väldigt mycket för mig”

Foto: Foto: TT / Jimmy Wixtröm
SPORTBLADET

Peking. De låg i öppet bråk efter att Angelica Bengtsson bytte tränare.

Men nu tackar Angelica Bengtsson pappa Glenn för stödet och hennes kraftiga framsteg.

– Det är väldigt viktigt för mig att han är där och stöttar, säger hon.

Angelica Bengtsson gjorde sitt livs tävling i Fågelboet i dag. Alla höjder upp till nya svenska rekordet 4,70 i första försöket räckte så när till att knipa en svensk skrällmedalj.

Men vägen till den här fjärdeplatsen på VM har varit lång och tuff för svenskhoppet som bland annat helt splittrades från sin pappa efter att hon valde att byta till en annan tränare 2012.

– Det var ett tag när familjen var splittrad, sa Angelica samma sommar när hon slog svenskt rekord.

Relationen har sakta blivit bättre och under tiden har Angelica landat i Frankrike med ny tränare och pojkvän i Paris. Och stödet från familjen är en framgångsfaktor säger hon efter finalen.

”Viktig vad han tycker”

– Pappa har alltid varit med, det är han som satt grunden. Sen fick jag en dipp när jag lämnade honom som tränare. Han är väldig viktigt för min prestaton. Det är väldigt viktigt för mig att han är där och tittar och stöttar och skickar sms inför tävlingen – och mamma som ringde… det är väldigt fint, säger Angelica som vinkade hem och hälsade till familjen i genom tv-kameran.

Påverkar det hoppningen att ni är sams igen?

– Ja, det kan jag säga. Det var till exempel någon tävling som han såg på tv och han sa att jag började hoppa som alla andra och tänkte jag ”nej, nej, nej” och nu hoppar jag redan bättre. Det är väldigt viktigt vad han tycker och säger.

Vad sa han till dig inför tävlingen idag?

– Han trodde jag kunde hoppa riktigt högt. Att det inte fanns någon gräns och han brukar vara väldigt modest så det var väldigt skönt att höra.