Vilken present, Ståhl – klar för VM-final

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Daniel Ståhl.
SPORTBLADET

Peking. Rader av svagare landslagsprestationer.

Men nu svarade Daniel Ståhl med att skrälla sig till VM-final.

– Jäkligt kul, vilken power jag hade!, säger han.

Det finns olika sätt att fira sin födelsedag på. Men frågan är om det finns något bättre sätt än att gå till sitt livs första stora mästerskapsfinal. Daniel Ståhl har i alla fall all anledning att fira sin 23:e födelsedag.

Redan i första kastet fick han iväg diskusen 62,66. Första såg det inte ut att räcka då de tre efterföljande kastarna alla gjorde bättre, men när första kvalgruppen summerades låg han sexa och med god chans på final.

– Det kändes bra i dag, jag var mentalt stark och sov gott i natt, käka bra frukost. Jag gick in som underdog och hade kul, det var helt avslappnat, säger han.

Trodde inte på final

Det blev en nervös väntan på den andra gruppen.

– Jag räknar inte med att jag kommer till final, det här är bra grabbar. Om jag kommer till final är det bonus. Jag har gjort jättebra ifrån mig tycker jag, sa Ståhl själv inför dramat.

Men han fick fel, bara tre kastare fixade Ståhls 62,66 och på lördag kastar Spårvägenkastaren VM-final. En revansch efter missen på EM i fjol och nollningen på Lag-EM tidigare i somras.

– Det var revansch för Zürich det här.

– Förra året var de mer att jag gjorde 66,89 och kände press från mig själv. Jag tänkte shit, det här är skitstort. Jag ville mer och mer och så gick jag in i väggen och fucka upp.

Sveriges andra diskuskastare Axel Härstedt missade final efter att ha dragit två av sina kast i buren.

– Det är så i kval, man har bara tre kast. Det är inte alltid man lyckas, säger han.