Segwaymannens ursäkt till Bolt

Foto: Foto: Getty
Kameramannen gav ett vänskapsband till Bolt i dag.
SPORTBLADET

Peking. Igår rammade han Usain Bolt bakifrån med sin segway och blev världskändis.

I dag bad segwayfotografen Song Tao om ursäkt till superstjärnan inför ett fullsatt Fågelbo med ett vänskapsband.

– Det var inte meningen, jag bad om ursäkt, säger han till Sportbladet.

Usain Bolts seger på 200 meter var spektakulär. Han fullständigt krossade Justin Gatlin och vann på 19,55 utan att trycka hela vägen in i mål.

Men den stora snackisen blev ändå en segway. TV-fotografen Song Tao tappade kontrollen på sin segway och rammade en firande Bolt brutalt bakifrån.

– Jag borde nog försäkra min ben, det var ganska läskigt när det hände. Jag har några sår men jag kommer vara alright, sa Bolt som skämtade om att det var Gatlin som betalt kameramannen.

Fick vänskapsband

Igår försvann den ökände segwaymannen och många trodde nog att han hade gjort sitt sista framträdande i Fågelboet, men så var inte fallet.

I dag när Bolt hade fått sitt andra guld och lyssnat på den jamaicanska nationalsången dök han upp framför prispallen för att be om ursäkt. Han lämnade över ett vänskapsband och skakade hand med superstjärnan.

”Var riktigt pressad igår”

Framme vid prispodiet fick han en chans att be om ursäkt:

– Jag sa att det inte var meningen och att jag är ledsen för vad som hände, säger Song Tao.

En ursäkt Bolt tog emot.

– Han sa att det var ingen fara.

För Expressen berättar Song Tao att han haft ett tufft dygn.

– Jag var riktigt pressad i går. Och cheferna ville inte ge ett tydligt svar kring hur det skulle bli. Men den här morgonen fick jag bra besked uppifrån och nu känns det bra. Nu är jag bara rädd att någon från Usain Bolts läger, en jurist eller så, ska göra någonting.