IOK-pampen mördad – framför sin dotter

Rånare tog sig in i hemmet

Foto: Foto: WESSEL OOSTHUIZEN / SASPA
Banele Sindani var fd ordförande för Sydafrikas olympiska kommitté.
SPORTBLADET

Sydafrikanske förbundspampen Banele Sindani mördades i sitt hem.

60-åringen sköts ihjäl mitt framför ögonen på sin dotter.

– Att dö över en TV är helt ovärdigt, säger brorsdottern Khosi Jiyane.

Banele Sindani var före detta vd för Sydafrikas olympiska kommitté, idrottsförbundet och för det sydafrikanska friidrottförbundet.
I tisdags dödades 60-åringen efter att tre personer tagit sig in i hans hem i Johannesburg.

Enligt nyhetssajten IOL ska förbundspampen, som fortfarande var engagerad i friidrott, ha skjutits med ett skott i magen mitt framför ögonen på sin 12-åriga dotter.

Dottern ska sedan ha tvingats hålla upp dörren för rånarna när de försvann iväg med två mobiltelefoner och en plasma-TV.
– Att dö över en TV, det är helt ovärdigt för en person som honom. Ibland har man inte ord för vad man ska säga. Som familj är vi helt förkrossade och chockade. Det är stor bortgång helt i onödan. Det är som en droppande kran, onödigt slöseri, säger Khosi Jiyane, Sindanis brorsdotter till IOL.

"Plötslig och chockerande"

Rånarna ska ha tagit sig upp på Sindanis balkong och lyckats bryta upp ett fönster. Det ska ha varit Sindanis dotter som först upptäckt de beväpnande rånarna.

Polisen har ännu inte gripit någon för mordet och vädjar om hjälp från allmänheten.

– Hans bortgång var plötslig och chockerande för oss alla. Vi tror och hoppas att relevanta myndigheter hittar och straffar dem som tog honom ifrån oss, säger Sydafrikas idrottsminister Fikile Mbalula till Centre Daily Times.

En begravning för Sindani väntas hållas på lördag.