Ryktas om comeback: "Jag vet inte ens när det är?"

Sally Pearson behöver tid innan första tävlingen

SPORTBLADET

Häcklöperskan Sally Pearson föll på en häck, bröt ena handleden och missade friidrotts-VM.
Nu är hon på väg tillbaka. Rykten menar februari, hon själv säger annorlunda,
– Min tränare kommer att säga till när han vill att jag ska tävla, säger hon till Herald Sun.

Sally Pearson är en av världens bästa häcklöperskor och placerar sig som nummer fem i världen - någonsin.

Förra sommaren hände det som inte fick hända, bara månader från friidrott-VM i Peking. Pearson hade inlett säsongen med ett årsbästa på 12,59 inför Diamond League tävlingen i Rom. Men istället för en dundertid i Rom slutade loppet i tragedi.
OS-mästaren från London föll på femte häcken och bröt två ben i handleden.
– När jag låg på båren blev min hand helt blå, så jag skrek ännu mer för jag trodde att de skulle behöva amputera den, sa Pearson då till Sydney Morning Herald.
Hon la ner säsongen och missade VM - nu är en comeback lovad. Frågan är bara när denkommer. Enligt Herald Sun ska 29-åringen länge varit klar för den australienska tävlingen Canberra Track Classic 20 februari. Något som Pearson inte alls bekräftar,
– När är det? Jag vet inte ens när det är, säger hon till Herald Sun.

Inga tävlingar i sikte

Istället menar Pearson att hon kommer satsa på OS i Rio och hon menar att hennes operation i handleden inte kommer stoppa henne från att försöka försvara sitt OS-guld från 2012. Den olympiska mästaren känner redan nu att hon är i bättre form nu än hon var vid samma tidpunkt förra året.
– November och december är jättetuffa, bara hårdträning. Min tränare kommer säga till när han vill att jag ska tävla. Jag känner mig i bra form men jag är förmodligen fortfarande en eller två månader från att tävla, säger hon.