Göran Persson tackar nej till ordförandepost

”Det hade varit ett jättebra namn”

SPORTBLADET

Friidrottsförbundet fortsätter jaga en ny ordförande.

Valberedningens ordförande bekräftar att man har ett hett namn – och att man fått nej tack av före detta statsministern Göran Persson den här gången också.

– Det hade varit ett jättebra namn, säger Christina Liffner.

Vid midnatt gick tiden ut för landets friidrottsklubbar och distrikt att nominera ordförande- och ledamöteskandidater till årsmötet i mars. Valberedningens ordförande Christina Liffner kunde summera hela elva ledamötesnomineringar till fyra platser – men inte en enda ordförandekandidat.

– Däremot har vi fått in ett antal uppslag på bra namn, många är intresserade men tajmingen stämmer inte. Vi har dock en kandidat som vi diskuterar seriöst med, säger Christina Liffner som inte vill avslöja vem det handlar om.

”En som vi diskuterar seriöst med”

Däremot bekräftar hon att valberedningen, precis som inför valet av Björn Eriksson, tagit kontakt med Göran Persson. Den före detta statsministern har dock tackat nej till posten.

– Ja, jag kan säga att vi har pratat med Göran Persson. Han är oerhört friidrottskunnig, en riktig kalenderbitare men det passar inte riktigt just nu. Det är ett uppdrag som kräver mycket tid, säger Liffner.

Valberedningen har deadline för sina kandidater den 26:e februari.

ARTIKELN HANDLAR OM