Här ska Sanna Kallur säsongsdebutera

Foto: TT
SPORTBLADET

Sanna Kallur är redo för comeback på tävlingsbanan igen.

Enligt startlistorna till den lokala tävlingen Team Sportia-spelen i Falun ska hon ställa upp på 60 meter där kommande helg.

– Det är ingenting jag känner till alls, säger Kallurs agent Stina Funcke.

Sanna Kallur vägrar ge upp OS-drömmen. Men fjolårets försök till tävlingscomeback tog slut redan efter första loppet i tyska Karlsruhe. Smärtorna i benet kom och gick och när Kallur kom till SM i Söderhamn var det som åskådare – med tårar i ögonen.

– Ja alltså, chansen blir ju inte större ju längre tiden går. Men den finns fortfarande, det är det som är viktigt, sa hon om Rio-drömmen.

Nu verkar det som att världsrekordhållaren på 60 meter häck är på väg att ta ett steg i rätt riktning. Redan för en dryg vecka sedan berättade nyblivna Viasat-experten, tvillingsystern Jenny Kallur, att Sanna gjorde framsteg.

”Ser väldigt bra ut”

– Det ser väldigt bra ut just nu. Hon springer väldigt snabbt i spikskor så det lovar gott, sa hon.

Och exakt hur snabbt verkar det som vi kommer få reda på nästa helg. Sanna Kallur är nämligen anmäld till Team Sportia-spelen på 60 meter. En lokal friidrottstävling i Falun där hon ställs mot två klubbkamrater och duktiga sprintern Elin Östlund från KFUM Örebro.

Smygcomebacken är så hemlig att Kallurs egen agent Stina Funcke inte kände till den.

– Nej det är nog något hon och Tobbe (tränaren Torbjörn Eriksson red. anm.) känner att de vill köra på. Det är ingenting jag känner till alls, säger hon.

Sportbladet har sökt Torbjörn Eriksson för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM