Personligt rekord för Sofie Skoog

1 av 2
SPORTBLADET

1,89 i årsdebuten av Sofie Skoog, följdes upp av 1,90 och i dag i Banska Bysterica kom – ja just det – 1,91.

Det personliga rekordet inomhus räckte till andraplats i bra konkurrens.

– Jag kände att jag hade lite extra sprutt i benen, säger hon till Sportbladet.

Stefan Holms adept Sofie Skoog fick sitt stora genombrott i slutet av förra säsongen när hon vann SM på 1,92 och i samma stund också kvalade till VM i Peking.

Nu har hon startat upp inomhussäsongen lika lovande. Tredje tävlingen för året, den första galatävlingen mot internationellt motstånd, i slovakiska Banska Bysterica betydde tredje raka inomhusperset. Den här gången stannade 25-åringen på 1,91. Skoog gick in på 1,75 och hade bara en rivning på väg upp till perset på 1,91 som hon tog i första försöket.

– Ja så klart blev man jätteglad, gud så roligt att få göra det i första försöket också. Men det var egentligen inte ett så bra hopp, jag kom lite för nära och fick korrigera lite när jag kom fram, säger Skoog.

Hon gjorde därefter tre försök på OS-kvalhöjden 1,93 – men rev alla gånger.

Jungmark sist

Vann tävlingen gjorde nigerianskan Doreen Amata men Skoog blev tvåa med bland annat JVM-mästarinnan Morgan Lake och världsettan Arine Palsyte bakom sig i listorna.

– Det är alltid kul att komma högt upp i en sådan här tävling. Jag har inte gjort så många sådan här tävlingar ännu, jag brukar mer tävla mot mig själv men så här i efterhand är det jättekul att komma tvåa.

För Ebba Jungmark blev årsdebuten en riktigt trist historia. Efter att ha klarat 1,70 i första försöket blev det tre kryss på 1,75 och en delad sistaplats i tävlingen.

Höjdhoppsturnén drar nu vidare till tjeckiska Trinec där det är ny tävling på söndag.

Ska vi säga 1,92 då, Sofie?

– Det är nog 1,93 enligt höjningsschemat, men jag kan leva med det också, haha.