Storlopp av Kallur i landslagscomebacken

SPORTBLADET

Växjö. Landslagscomebacken blev en succé för Sanna Kallur.

Hon utmanade norska stjärnan Ezinne Okparaebo ända in på mållinjen och klockan stannade på årsbästa 7,35 - bara 3/100 från VM-kval.

Trots en smygande magsjuka.

– Jag är fantastiskt nöjd, säger hon.

Senast Sanna Kallur fanns på startlinjen i landslagsdräkt stod det den 20 juni 2010 i almanackan. Det loppet på 100 meter häck i lag-EM blev det sista för det comebackförsöket och sedan dess har det bara blivit sporadiska insatser från häckstjärnan.

Men efter 7,42-comebacken hemma i Falun på 60 meter knep hon en landslagsplats till Nordenkampen i Växjö.

Utmanade stjärnan

Och det blev en riktig succé.

Hon utmanade norska stjärnan Ezinne Okparaebo, nordisk rekordhållare, hela vägen in till ett målfoto där norskan dock var först med 7,34. Sanna Kallur var bara en hundradel där bakom och med 7,35 satte hon ett prydligt årsbästa och var bara tre hundradelar från IVM-kvalgränsen till Portland kommande månad.

– Jag är fantastiskt nöjd, jag behöver inget mer kvitto än så här på snabbheten, det är tillräckligt för att springa fort på häck, säger Kallur.

Magsjuk inför start

Men det var nära att comebacken fick ställas in. Natten på tävlingsdagen vaknade Sanna flera gånger med en begynnande magsjuka.

– Mm, passa er! Jag har vart omringad av magsjuka i nästan två veckors tid och så kände jag inatt att "vänta vad är det med magen”. Först tänkte jag att jag var nervös men det har aldrig satt sig i magen förut. Men ett 60-meterslopp kan man klara utan energi, säger hon.

Planen för vintern är inte helt klart utan Sanna Kallur känner efter i benet och tar det dag för dag. IVM är för långt fram för att tänka på.

– Jag har inte tänkt tanken överhuvudtaget, jag får prata med min tränare Tobbe i så fall. Men det är häcken som gäller. 

Torbjörn Eriksson är dock tydlig – något VM blir det inte.

– Nej det hinner vi inte med. Det blir kanske ISM sen blir det inget mer, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM