Svenskhoppet missar OS – måste opereras

SPORTBLADET

Andreas Otterling vann Globengalan i vintras och gick med stormsteg mot ett OS.

Men efter en felläkt stressfaktur och en blodpropp i benet blir han borta i tre månader – och missar sommarens OS.

– Det är jättetungt, säger han.

Sveriges tio största friidrottstalanger

Längdhopparen Andreas Otterling, 29, slog till med sitt livs längsta längdhopp på Globengalan i februari. Hoppet mätte 8,12 meter och med det vann han över alla stora världsnamn.

Men efter en stressfaktur tvingades Otterling till gips i tre veckor, men väl efter det hade benet inte läkt någonting alls. I morgon tvingas han till operation, och han blir borta i minst tre månader.

– Sommaren blir svår att tävla i och det är klart det känns jättetungt. Extra tungt att det är ett OS-år, det är det som jag satsat mot i ganska många år, säger han till Sportbladet.

"Bara att gå vidare"

Otterling, som tog brons i inomhus-EM förra året, har haft en stigande form under hela vintern och hoppet på 8,12 var bara tre centimeter kortare än gränsen för att kvalificera sig till OS.

– Det känns tungt men när jag gjort operationen kommer jag nog känna att det är ett steg i rätt riktning. Sen kommer det nya säsonger och nya mål, det är bara att gå vidare, säger han.

Stöd av Kallur

På onsdagsförmiddagen publicerade Otterling en bild på Instagram med texten:

"Undersökningarna förra veckan visade att frakturen i foten inte börjat läka alls och att jag dessutom fått en blodpropp i benet. Tunga besked. Är nu på väg till Göteborg för operation av foten. Tack alla som stöttat! Nu jävlar ska den här foten bli bra".
Där får han stöd av diverse friidrottare.

"Fasen. Krya på dig och hoppas att återhämtningen efter operationen går bra! Hejar på dig!", skriver Susanna Kallur.

Sveriges tio största friidrottstalanger