Svenska kastare kvalade till EM

Foto: BILDBYRÅN
Marinda Petersson och Sofi Flinck.
SPORTBLADET

Den svenska EM-truppen i friidrott fylls på.

I dag var det svenska kastarna som imponerade. Både släggkastaren Marinda Petersson, 21, och spjutkastaren Sofi Flink, 20, fixade biljetten till Amsterdam i dag.

30 svenska friidrottare har redan kvitterat ut biljetten till EM i friidrott senare i sommar. Men Karin Torneklint fortsätter växa för varje dag som går under tävlingssäsongen.

I dag var det unga kvinnliga kastare som stod för fina kvalresultat. I Helsingborg slog 21-åriga Marinda Petersson till med personliga rekordet 69,43. En och en halv meter över gamla personliga rekordet och nästan lika långt över kvalgränsen 68 meter. Det enda som kan stoppa Malmökastaren nu är om fler än tre svenska släggkastare löser EM-kvalet. Sedan tidigare så har ”bara" Tracey Andersson fixat gränsen.

Kval med liten marginal

Västerås spjuttalang Sofi Flink har ett JVM-guld och en finalplats på VM på meritlistan. Men i år har säsongsupptakten varit lite trevande. I finska Karis kom dock en bra träff med 57,54, fyra centimeter förbi den viktiga kvalgränsen.

■ ■ ■

Under kvällen klarade även tiokamparen Marcus Nilsson EM-kvalgränsen när han vann Estkampen i Huddinge på 7845 poäng. Gränsen fixades efter en stark avslutning på andra dagen med mångkampspers i både stav och spjut.

ARTIKELN HANDLAR OM