Daniel Ståhl vann trots uselt väder

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Daniel Ståhl.
SPORTBLADET

Sämsta möjliga förutsättningar. 

Men Daniel Ståhl visar att han är på en ny nivå när han trots det vann diskusen på Bauhausgalans förtävlingar på fina 63,47.

– Det var bra, ett bra regn, säger han.

Ska man komma på ett dåligt väder för diskus är det regn, kyla och medvind.

Stockholms Stadion bjöd diskusherrarna på alla tre ingredienser när diskustävlingarna smög igång årets gala.

Men trots det skickade Daniel Ståhl iväg diskusen 63,47. Ingen toppresultat, men med tanke på förutsättningarna ett nytt styrkebesked.

– Det är godkänt, inte alls farligt. Jag försöker bara höja min lägstanivå. I dag stressade jag lite för mycket, tog i för mycket med överkroppen men det är okej, säger han.

”Då är de brons direkt”

Klart är att han gjorde sin egen hejaklack på läktaren nöjd. De så kallade "Viksjögrabbarna” fick en minnesvärd hälsning i SVT efter VM-femteplatsen i Peking och nu bjöd Ståhl tillbaka med en seger.

– Det betyder mycket att de är här, säger han.

Nu ska han nöta teknik inför EM och OS. Något medaljmål har han inte på någon av tävlingarna, men han tror att kapaciteten finns där på den största scenen också.

Nytt succélopp av Lindh

– Slänger jag 68 är det brons direkt, säger Spårvägenkastaren om OS-möjligheterna.

■ ■ ■

Lovisa Lindh följde upp succéloppet från Bislett förra veckan med ett nytt fint lopp. Återigen blev det seger och tiden, 2.00,83, är hennes näst bästa någonsin. En minst lika bra prestation som förra veckan med tanke det kyliga vädret.

– Helt fantastiskt att få göra två lopp under 2,01 på en vecka och gött att få vinna en gång till. Det betyder mycket inför EM, säger hon och viftar bort regnet:

– Det är bara lite regn, annars är det helt perfekt. Vi är inte så kräsna, vi göteborgare är vana, säger hon.

■ ■ ■

Sämre gick det för längdtjejerna Khaddi Sagnia och Erica Jarder som blev sist och näst sist i längdhoppet på blygsamma 6,33 respektive 6,37. Erica Jarder är den av de två som fortfarande jagar OS-kval.

– Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är lite stressad, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM