Bolts succé i semin: ’Var värre än Gatlin’

1 av 3 | Foto: GETTY SPORT
Usain Bolt och sydafrikanen Anaso Jobodwana i semifinalen på 200 meter.
SPORTBLADET

Usain Bolt och Justin Galtin imponerade i semifinalen på 200 meter.

Bolt sprang under 20 sekunder för första gången i år.

– Jag gjorde vad jag behövde, säger stjärnan efteråt.

Usain Bolt besegrade Justin Gatlin med en hundradel i 100-metersfinalen och återtog därmed positionen som herren på täppan i vad som flera experter målade upp som hans största bragd någonsin.

Efteråt pepprades Galtin med frågor om dopning – och ilsknade till rejält. Det gick så långt att han tänkte bojkotta brittiska medier.

”Värre än Gatlin”

Nu jagar Gatlin revansch på dubbla distansen.

I försöksheatet ”joggade” han sig till semifinal på tiden 20,19. Och i semifinalen stod amerikanen för ett nytt, imponerande lopp på tiden 19,87.

Sedan var det Bolts tur att ge sig ut på banan. Då sprang superstjärnan under 20 sekunder för första gången i år. Han bevakade sin ledning in i mål och klockade in på tiden 19,96.

– Oj! Vad ska man tro om finalen nu? Det här var värre än Gatlins lopp. Grymt imponerande, säger SVT:s Anders Gärderud.

”Gjorde vad jag behövde”

Och efteråt var Bolt mycket nöjd med sin insats.

– Det var ett bra lopp, kan inte klaga. Kände mig mycket bättre idag, mycket smidigare. Gjorde vad jag behövde för att ta mig till final. Jag behövde inte ta i så mycket på slutet, men jag är också mer van vid 200 meter. Jag har bättre koll och behöver inte ta ut mig. Det blev en lätt resa. Nu ska jag hem, äta, få massage och ladda för finalen, säger Bolt.

Vad blir nyckeln i finalen?

– Jag tror det handlar om vem som tar kurvan bäst och sedan ligga först med 40 meter kvar. Det handlar bara om att fokusera, säger Bolt.