”Jag skrattade åt vad Gatlin sade”

Bolt: Han var som en amerikansk fotbollsspelare

1 av 4 | Foto: JIMMY WIXTRÖM
SPORTBLADET

Usain Bolt bröt ihop av skratt när Justin Gatlin duckade dopningsfrågorna.

Nu berättar 29-åringen om händelsen och kommenterar dessutom kollisionen med den redan världsberömde segwaymannen.

– Jag är fortfarande lite öm men jag mår bra, säger Bolt till SVT.

Det var efter finalen på 100 meter som Justin Gatlin pressades kring frågan om Usain Bolt räddat sporten genom att slå den tidigare dopningsdömde amerikanen.

– Jag är tacksam, sa Gatlin.

”Som en amerikansk fotbollsspelare”

Efter att samma fråga – och samma svar – upprepats tre gånger bröt Usain Bolt ihop av skratt på sin plats bredvid amerikanen på presskonferenspodiet. Nu förklarar jamaicanen varför.

– Jag skrattade åt vad han sa, han var som en amerikansk fotbollsspelare som vägrar svara på frågorna på en presskonferens. Han gjorde som de brukar och jag tyckte att det var ganska roligt att han reagerade så, säger Bolt till SVT.

”Börjar förstå”

Bolt berättar att han nu också börjar förstå hur viktiga segrarna både på 100 meter och 200 meter över Gatlin varit för många friidrottsälskare.

– Jag insåg inte hur viktigt det var innan jag såg vad som skrevs på sociala medier, många ville att jag skulle vinna och jag kan förstå det. Efter att jag sett alla kommentarer så börjar jag förstå hur viktigt det var.

SVT frågade också, inte helt oväntat, om Bolt blev orolig efter händelsen som följde finalen på 200 meter när en fotograf på segway mejade ner 29-åringen efter målgången.

– Absolut, precis när jag blev påkörd blev jag orolig men sen gick jag runt lite grann så kändes det bättre, jag är fortfarande lite öm men jag mår bra.