18 hål från vinst

Maria Hjorth kan få hjälp av motståndarens caddie - som råkar vara hennes pojkvän...

SPORTBLADET

I dag går Maria Hjorth ut som ledare i penningstinna Evian Masters.

I samma boll går Rachel Teske och hennes caddie, Shaun McBride.

Inget konstigt med det - förutom att Shaun är Marias pojkvän.

- Men jag kommer att försöka vinna, verkligen, säger Maria.

Foto: AP
BARA EN RUNDA KVAR ... Maria Hjorth har vinnarläge i franska Evian Masters. Det blev sex birdies i går - trots fadäsen då en funktionär plockade med sig hennes boll.

Sista hålet - och i ledning i en av årets största tävlingar.

Då skickade Maria Hjorth bollen ut på fel fairway. Och en funktionär stal hennes boll.

Fadäsen inträffade under tredje rundan av Evian Masters, Frankrike.

Det var på sista hålet som Maria Hjorth lade upp för utslag, drämde till och såg bollen susa in på första hålets fairway. En intet ont anande funktionär plockade upp den, i tron att det var en boll från övningsfältet.

"Trodde det var en övningsboll"

Efter en stunds letande fick Maria Hjorth fatt på kvinnan och bollen kunde läggas på sin plats. Och Hjorth kunde putta i bollen för par och 71 slag för dagen.

- Tydligen plockade en kvinna upp min boll. Hon trodde att det var en övningsboll och tog med sig den till klubbhuset. Tack och lov så såg en del åskadare vad som hänt, berättade Maria efter rundan.

Men det var efter långt mycket mer dramatik än det som utspelades på det artonde hålet som dalatjejen kunde håla ut med ett under par.

"Mimmi", som började dagen i ett slags ledning, misslyckades totalt redan på första hålet och noterade en dubbelbogey, två över par. Sedan följde en berg-och-dalbanerond med tre bogeys och sex birdies.

- Jag spelade inte särskilt bra i dag, så jag är nöjd med att ha gått ett under par. Man brukar ha en runda i varje tävling där det går lite tungt. Förhoppningsvis har jag haft den dagen nu och kan gå ut och skjuta ett lågt resultat under sista rundan, sade Hjorth.

Går ut i ledarbollen

I dag går hon ut i ledarbollen tillsammans med Rachel Teske som sin caddie och högra hand har Hjorths pojkvän Shaun McBride.

- Jag tror att vi bara har mött varandra en gång i tävling, eller nåt sånt, så det kommer bli en upplevelse. Men jag är här för att göra ett jobb, och det är han också, slog Hjorth fast.

Teske och Hjorth delar ledningen med Beth Daniels, alla ligger elva under par. Gårdagens tvåa, Sophie Gustafson, halkade ner till fjärde plats, åtta under par, efter en 73-runda. Fjolårssegrarinnan Annika Sörenstam ligger sjua, fem slag efter täten.

Spelar gärna curling

Robert Laul