Titta - Sveriges nya dreamteam

Jesper Parnevik har fått en ny partner - Niclas Fasth

SPORTBLADET

Här är svensk golfs nya dreamteam:

Jesper Parnevik och Niclas Fasth.

I går spelade de för första gången tillsammans.

Dessutom på hemmaplan.

Och visst levde de upp till förväntningarna.

Foto: björn elgstrand
EN STORSTJÄRNA HAR BLVIT TVÅ Jesper Parnevik är inte längra ensam golfstjärna i Sverige. Efter andraplatsen i British Open är även Niclas Fasth ett hett villebråd för autografjägarna.

Sol och värme.

Stor publik och nyklippta greener.

Sveriges genom tiderna bäste golfspelare och den nyblivna Brittish Open-tvåan Fasth hade alla förutsättningar att vinna lagspelet över Paul Lawrie och Adam Scott i går på Ullna Golf Club i Åkersberga.

"Mer nöjd i söndags"

- Jag är nöjd över att vara här, samtidigt som jag var ännu mer nöjd i söndags, säger Niclas Fasth som ersätter skadade norrmannen Per Haugsrud.

- Niclas har aldrig varit något namn i Sverige förut, men jag har alltid vetat att han är bra. Han är väldigt allround i sin träning och har alltid gått sin egen väg, säger Jesper Parnevik om sina golfpartner.

Efter första dagens matcher av SAS Invitational i Helsingfors, Köpenhamn och Oslo låg Norden under med 0-3.

Enda par som vann

- Vi ska definitivt göra ett försök att ta dem här ute. Jesper är ju en tacksam partner att spela med, sa Fasth innan han satte på sig solglasögonen och gick ut på banan.

Och det var jämnt fram till de sista hålen.

Men Parnevik och Fasth knappade in med några slag under par.

De slutade totalt sju under par mot Lawrie/Scotts två under.

Därmed blev Parnevik/Fasth det enda nordiska lag som vann en match mot Övriga världen. Colin Montgomerie & Co krossade Norden med 5-1.

"Niclas var nog lite trött"

- Det började lite trögt, men vi spelade okej. Jag tror att Niclas var lite okoncentrerad och trött från i söndags. Än så länge har det nog inte sjunkit in att han kom tvåa i Brittish Open, säger Parnevik.

Han och de andra stjärnorna skyndade sig från golfbanan så fort tävlingen var över. Men de autografjägare som ännu inte hade hunnit få Parneviks namn på sin golfboll, keps eller t-shirt, jagade ikapp honom.

- Är det kul att skriva autografer? undrar en pojke i tolvårsåldern.

Jesper signerar hans boll.

Han är stjärna - men nu har han fått sällskap.

Av Niclas Fasth.

Sofie Sjöstedt