Sörenstam och Woods vann i morse

Golfstjärnorna får dela på 13 miljoner kronor

SPORTBLADET

Tiger Woods och Annika Sörenstam är världsettor - var och en för sig.

Tillsammans visade de sig oslagbara.

Foto: REUTERS
DÄR SATT DEN Annika Sörenstam har precis räddat särspelet efter birdieputten på 18:e hålet. Sedan blev det seger direkt på det första särspelshålet.

Men det krävdes ett särspelshål för att Woods och Sörenstam skulle slå amerikanen David Duval och australiskan Karrie Webb i uppvisningstävlingen Battle at Bighorn i Kalifornien.

Tävlingen avgjordes i matchspel, där det par som vann flest hål skulle vinna tävlingen.

Med tre hål kvar ledde Duval och Webb med två och såg ut att gå mot segern. Men en treputt av Duval/Webb på det sextonde hålet och en femmetersputt för par av Sörenstam på det 18:e utjämnade matchen.

På det första särspelshålet sänkte Woods en parputt från en meter och säkrade segern när Duval/Webb bara klarade av en bogey.

Svårt att hitta rytm

För Sörenstam och Webb var evenemanget, som direktsändes i amerikansk tv, en utmärkt möjlighet att marknadsföra damgolfen i USA. Men i den svåra vinden och en tryckande värme uteblev en stor del av underhållningen.

En annan anledning var tävlingsformen.

- Med den här modellen (varannat slag) är det svårt att hitta rytmen, säger Sörenstam till AFP.

Svensken fick medhåll av Karrie Webb.

- Det var verkligen roligt, men jag spelade inte alls särskilt bra.

För segern fick Sörenstam och Woods dela på 12,6 miljoner kronor. Paret skänkte drygt 2 miljoner kronor till välgörenhet.

Genrep inför majorn

Battle at Bighorn var också Sörenstams och Webbs generalrepetition inför British Open som inleds på torsdag - damernas fjärde och sista majortävling för året.

Där ställs de båda på nytt emot varandra.

Som favoriter - men utan partner.

TT-Reuters-AFP