Vilket drömläge, Jesper Parnevik

Hustrun Mia: Tur han inte leder, då kan han inte sova...

1 av 2 | Foto: CHRISTER HÖGLUND
SAMMANBITEN Jesper Parnevik har ett perfekt slagläge i dagens British Open- rysare, anser Sportbladets golfexpert Thomas Tynander.
SPORTBLADET

LYTHAM S:T ANNES. Jesper Parnevik tvingas skugga en ledarkvartett i dagens dramatiska upplösning av golfklassikern British Open.

Det kan vara precis vad han behöver för att slå till.

- Om han varit två slag före hade han inte kunnat sova i natt, säger frun Mia Parnevik.

Mia Parnevik följde i går sin make runt banan och såg honom spela bitvis bländande, bitvis rätt habilt.

Lagom när regnet började strila över Royal Lytham and S:t Annes, tog bollarna omständiga senvägar genom stråhögt gräs. Den vanligtvis så gladlynte svensken tappade ibland både humöret spelet.

På 17:e hålet kom dubbelbogeyn som definitivt tog slut på ledningsdrömmen. Snopet - men kanske lika väl det, hävdar hustrun.

- Han spelade inte lika stabilt i dag. Men om han varit i ledning hade han ältat och funderat över sitt spel och förmodligen inte kunnat sova, säger Mia Parnevik.

Nu får svensken jaga - inte bli jagad...

Jesper Parneviks erfarenhet av att gå ut i ledning i British Open har hittills inte gett utdelning. Därför kan en delad andraplats, ett slag efter ledarkvartetten snarare vara en fördel. Om bara puttarna ville sitta.

- Jag spelar mycket bättre nu än vad jag någonsin gjort i British Open, men puttningen måste bli bättre. Samtidigt är jag glad över slutresultatet, det kunde ha barkat iväg åt skogen. Nu är jag ändå kvar i tävlingen, säger Jesper Parnevik.

Puttproblemet har inte med den nya klubban att göra, försäkrade Parnevik.

Men helt övertygande lät han inte. Genast efter intervjun tog han det omtalade och Star Wars-inspirerade vapnet med sig ut på närmaste gräsmatta.

För att träna enmetersputtar.

Med rynkad panna.

Parnevik: Jag tror Woods är borta

En glad överraskning är favoriternas fall. Tiger Woods gjorde sin hittills sämsta runda, slutade på 73, och är därmed fem slag efter täten på en delad 28:e plats.

- Jag tror han är borta. Tiger är för långt bak med tanke på hur många bra spelare som finns där framme. Jag tror mer på David Duval, men vem som helst kan vinna, säger Parnevik.

Amerikanen Duval går ut sist i dag och har lägst odds inför slutvarvet. Parnevik är tvåa hos bookmakers, och även Greg Owen som spelade i par med svensken tror på Parnevik.

- Han har en bra chans och jag ser honom som en god vindspelare. Tyvärr blev 17:e hålet en "killer" för honom i dag, säger Owen som gick ett slag över par.

Uppladdning: leker med ungarna

Även unge spanjoren Sergio Garcia, som gjorde en fin 67-runda, gladdes åt svenskens framfart.

Men mest för sin egen skull.

- Det har hjälpt mig mycket att ha honom före där ute.Då har jag någon att jaga, säger Garcia med glimten i ögat.

Parnevik går ut strax efter klockan två med Pierre Fulke. Till dess tänker han leka med ungarna. Familjen hyr ett hus med plats för hela släkten, pappa Bosse inkluderad. Familjen har lärt sig att leva runt banorna nästan varje vecka. Och den som är minst nervös inför morgondagens eldprov är hustrun Mia.

- Det finns inget man kan göra. Jag har varit med om både med- och motgångar. Man tar båda på samma sätt, säger hon.

The Open-missarna han vill glömma

Jessica Ritzén

ARTIKELN HANDLAR OM