Sörenstam vann i natt

”Jag tröttnar aldrig på känslan att vinna”

SPORTBLADET

Världsettan Annika Sörenstam vann i natt sin 34:e seger på USA-touren.

Efter en av årets bästa rundor, 64 slag.

- Jag tröttnar aldrig på känslan av att vinna, säger hon.

Foto: AP
Annika Sörenstam visar vanligtvis upp ett stenansikte. Men i natt var hon på ett strålande humör efter segern.

Förra veckans tävling blev ett misslyckande. Annika Sörenstam gjorde en av sina sämsta tävlingar någonsin i USA och slutade på 59:e plats.

I natt var hon tillbaka som en vinnare - efter en dramatisk duell med amerikanskan Pat Hurst. Båda spelarna radade upp birdies under avslutningen av USA Championship i Franklin, Tennessee.

När svenskan klivit av sista green hade hon avslutat med sin åttonde birdie för dagen. På ledartavlan lyste resultatet av hennes slutvarv i rött:

64 slag. Minus 17 totalt.

Det är fenomenalt.

- Jag avslutade med en av mina allra bästa rundor för året. Det blåste och var väldigt svåra förhållanden så jag är helnöjd, sa hon till Sportbladet.

Inspelet på artonde, ett långt par 5, var en chansning för seger.

Gjorde viktig birdie

- Jag lyckades ta mig in till green på två slag och två-puttade för birdie.

Men då visste hon inte om det skulle räcka, mycket talade för att tävlingen skulle avgöras i särspel. I bollen bakom var Pat Hurst på väg mot en 65-runda och delad ledning. Men på det allra sista hålet drabbades amerikanskan plötsligt av dåliga nerver. Hon valde att chansa precis som Sörenstam - men gick i vattnet vid green. Det slutade med hennes första bogey på tre dagar.

Annika Sörenstam stod som vinnare i klubbhuset, med ett enda slag.

Proffstitel nummer 34 i USA.

- Jag tröttnar aldrig på att vinna. Det är såna här söndagar man tränar för, det är den här känslan jag jobbar för när jag står på rangen i timmar.

Väntar med att skaffa barn

USA firade mors dag i går och mycket av snacket runt tävlingen i Tennessee gällde de 18 spelare på damtouren som har barn.

Annika Sörenstam fick förklara att hon väljer att vänta med att bli mamma:

- Jag kan inte spela golf på den här nivån om jag har barn. Jag har alltid satsat hundra procent på allting och att skaffa familj kommer att bli likadant.

- Än så länge är golfen nummer ett.

Nattens seger gav 1,2 miljoner kronor.

Har segrat 34 gånger på USA-touren

Thomas Tynander